Ελληνικό Πέλλετ (Pellet)

Αναπτυξιακό – Eγχώρια Παραγωγή Pellet

  • Ελληνικό Πέλλετ. – Οραμά μας η   Παραγωγή Εξαιρετικά Ποιοτικού Πιστοποιημένου Ελληνικού Πέλλετ Καθαρού Ξύλου, σε Χαμηλή Τιμή.

Η Bio Alten, αποφασίζοντας να χτίσει μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες της, έχει επενδύσει σε αξιόπιστο παραγωγικό εξοπλισμό.  Όλες  οι  ρυθμίσεις  παραγωγής  ελέγχονται και εποπτεύονται σε πραγματικό χρόνο, ώστε  να  διασφαλίζεται  η ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Mε σκοπό την  Παραγωγή Εξαιρετικά Ποιοτικού Πιστοποιημένου Ελληνικού Pellet (Πέλλετ) .

Η εγχώρια παραγωγή Ελληνικού Πέλλετ (Pellet) εξασφαλίζει ενεργειακή αυτάρκεια και μείωση των εισαγωγών καυσίμων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 50% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδος οφείλεται στις εισαγωγές πετρελαίου – φυσικού αερίου.

Τα Pellets παράγονται από τα υπολείμματα των γεωργικών, ξυλουργικών και υλοτομικών διαδικασιών. Σήμερα τα γεωργικά υπολείμματα (κλαδέματα) καίγονται ανεξέλεγκτα στα χωράφια, τα υπολείμματα των ξυλουργικών επιχειρήσεων καταλήγουν στη χωματερή. Η διαχείριση των δασών παραμένει ανύπαρκτη με καταστροφικές συνέπειες για την αειφορία τους , επίσης κινδυνεύουν με ανάφλεξη τους θερινούς μήνες.

Η  εγχώρια παραγωγή Pellet (Ελληνικό Πέλλετ) και  βιομάζας από τα γεωργικά και ξυλουργικά υπολείμματα  ανέρχεται σε 6-7 εκατομμύρια τόνους ξηρού βάρους ετησίως. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου σε 2 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης το 2008 ήταν 4 εκατομμύρια τόνοι τότε αντιλαμβανόμαστε ότι με την χρήση των Pellet αξιοποιείται άμεσα η εγχώρια διαθέσιμη βιομάζα και καλύπτεται το 50% της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.

Η χρήση των Pellet συμβάλει στην μείωση των εκπομπών CO2. Ακόμη συμβάλει στην εναρμόνιση της Ελλάδας με τις δεσμεύσεις της για τις εκπομπές ρύπων και στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των βιομηχανιών που επιλέγουν το pellet για τις ανάγκες ξήρανσης.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βιομηχανίες παραγωγής Pellet ξύλου  για εγχώρια παραγωγή Pellet . Ακόμη υπάρχουν περίπου 30 βιομηχανίες παραγωγής λεβήτων pellet που προσφέρουν μόνιμες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

H  BioAlten  στηρίζει  την  τοπική  και εθνική οικονομία προσφέροντας  θέσεις  εργασίας και παράγοντας Προϊόντα από 100% Ελληνικές πρώτες ύλες.

 H  BioAlten  στηρίζει  την  τοπική  και εθνική οικονομία προσφέροντας  θέσεις  εργασίας και παράγοντας Προϊόντα από 100% Ελληνικές πρώτες ύλες.