Τρίπολη  11 Ιουνίου  2018

Πιστοποίηση ΕΝ PLUS A1 για  τα Pellets Menalo

Η πιο σύγχρονη Ελληνική Βιομηχανία Παραγωγής Pellets έλαβε την πιστοποίηση  EN PLUS Α1

Η πιο σύγχρονη Ελληνική Βιομηχανία Παραγωγής Pellets έλαβε την πιστοποίηση  EN PLUS Α1 απο την Γερμανική Εταιρεία PCU Deutschland για τα pellets ξύλου ΜENALO Α1 που παράγει.

Η επιθεώρηση της διαδικασίας παραγωγής των pellet ξύλου στο εργοστάσιο της Bioalten στο Αθήναιο, Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε απο την TÜV NORD ενώ οι μετρήσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών των pellets πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία από τo BEA-Institute For Bioenergie GmbH.

Η En Plus Α1 είναι η εγκεκριμένη από το European Pellet Council πιστοποίηση κορυφαίας ποιότητας πέλλετ ξύλου και βασίζεται στο πρότυπο ISO 17225-2.

Το Ευρωπαϊκό πρότυπο ποιότητας pellet ξύλου EN PLUS Α1 τέθηκε σε ισχύ το 2011 και απαιτεί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας (υγρασία, τέφρα, θερμογόνος δύναμη, λεπτόκοκκα).

Η ΤÜV HELLAS (TUV NORD), με ηγετική θέση στον τομέα των επιθεωρήσεων – πιστοποιήσεων στη χώρα μας, δραστηριοποιείται στον τομέα πιστοποίησης pellet σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ENplus με άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους Επιθεωρητές και είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας Επιθεώρησης αναγνωρισμένος από το European Pellet Council (ΕPC).

 

Το σύστημα πιστοποίησης EN plus βασίζεται στα ακόλουθα σημεία:

  • Απαιτήσεις για την διαδικασία παραλαβής πρώτων υλών και τη διασφάλιση ποιότητας κατά την παραγωγή pellet ξύλου
  • Απαιτήσεις για το προϊόν (ISO 17225-2) με διενέργεια μετρήσεων ποιοτικού ελέγχου
  • Απαιτήσεις για σήμανση, διακίνηση και ενδιάμεση αποθήκευση
  • Απαιτήσεις για παράδοση στους τελικούς πελάτες

 

Με βάση τα παραπάνω, διεξήχθη από την ΤÜV HELLAS (TUV NORD) στη μονάδα παραγωγής της BIOALTEN  δειγματοληψία και δοκιμές στο προϊόν A1 MENALO προκειμένου να επαληθευτεί η ποιότητά του, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε ότι διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι στο εργοστάσιο καθ’ όλη τη διάρκεια παραγωγής του προϊόντος. Κατά την επιθεώρηση του εργοστασίου αποτυπώθηκε η καταλληλότητα των πρώτων υλών, η αποφυγή χρήσης χημικών ενώ ελέγχθηκαν οι συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση και η ελάχιστη υποβάθμιση του προϊόντος στην εφοδιαστική αλυσίδα.

H Bioalten έλαβε τα εύσημα τόσο απο την TUV Nord που πραγματοποίησε την επιθεώρηση και αξιολόγηση όσο και απο την Αυστριακή Εταιρεία BEA που πραγματοποίησε τις μετρήσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών των pellets που παράγει.

 

Ο γενικός Διευθυντής της εταιρείας Σαμπάνης Δημήτρης δήλωσε σχετικά: «Η BIOALTEN έχει δημιουργήσει στην Τρίπολη Αρκαδίας μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής πέλλετ ξύλου. Με την πιστοποίηση ENplus A1 που λάβαμε για τα πέλλετς MENALO είμαστε σε θέση  να προσφέρουμε στο δίκτυο των συνεργατών μας ένα ακόμα καλύτερο προϊόν πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πιο αυστηρά Ευρωπαϊκά Πρότυπα και στον τελικό χρήστη τη βεβαιότητα ότι προμηθεύεται πιστοποιημένης ποιότητας προϊόν, με συνέπεια να κάνει αποδοτικές, οικονομικές και οικολογικές καύσεις στο λέβητα ή τη σόμπα του»